Vacature titel
01-09 Oracle-expert Amsterdam 12 mnd Fullt. UWV
Geldig tot
1 september 2023
Beschrijving

In 2021 is een Vooronderzoek Data Lifecycle Management uitgevoerd, toegespitst op de gestructureerde gegevens. Dit vooronderzoek heeft zich gericht op de cyclus van gegevens langs de lijn creëren, opslaan, gebruiken, bewaren en vernietigen. In navolging van dit onderzoek is een project gestart om dataretentie – het vernietigen van gegevens - te implementeren. Dit project kent het karakter van een pilot met als voornaamste doel om concreet aan de slag te gaan, meer inzicht te verkrijgen in de aanpak, de verantwoordelijkheden, het opdoen van leerervaringen en het creëren van een toolkit om dataretentie structureel in te bedden binnen UWV. Het project beperkt zich hierbij tot twee UWV-brede bedrijfsprocessen.

Het vernietigen van gegevens vindt plaats in twee stappen. In eerste instantie is er sprake van logische vernietiging. Gegevens die logisch zijn vernietigd zijn nog wel aanwezig in de database, maar onzichtbaar voor applicaties die gebruik maken van de database.

De tweede stap betekent daadwerkelijke, fysieke vernietiging van gegevens. Dit betekent dat gegevens daadwerkelijk worden verwijderd uit de database.

Vanuit het oogpunt van kwaliteitsborging wordt onder meer ondersteuning gegeven bij het voorbereiden en invullen van de functionaliteit welke applicaties in staat moeten zijn om gegevens logisch te vernietigen en dit terug te draaien (rollback). Daartoe worden technische experts aan het Kwaliteit & Borging team toegevoegd.

Verantwoordelijkheden

Werkzaamheden

Als Oracle-expert vernietigen van gegevens in systemen ben je gedurende de projectfase verantwoordelijk voor:

Kwalificaties
 • Samen met domeinen definiëren en implementeren van de faciliteit om gegevens logisch te vernietigen.
 • Samen met domeinen definiëren en implementeren van de faciliteit om logisch vernietigde gegevens terug te zetten (uitvoeren van een rollback).
 • Samen met domeinen definiëren van de vereiste aanpassing van applicaties zodat logische gegevensvernietiging en rollback worden ondersteund.
 • Ondersteunen van de implementatie van logische gegevensvernietiging en rollback.
 • Vastleggen van te volgen aanpak in een standaarddocument over logische vernietiging en rollback voor Oracle-systemen (generiek waar het kan, specifiek waar het moet).
 • Samen met het centrale procesteam completeren van de technische DR-regels met informatie over kopieën en wijze van gegevensreplicatie.In kaart brengen en evalueren van de mogelijkheid die applicaties hebben om gegevens fysiek te verwijderen en een backup terug te zetten.
 • Adviseren van applicatiebeheerders bij het implementeren van de mogelijkheid om gegevens fysiek te vernietigen en een backup terug te zetten.
 • Eerste contactpunt voor de technische beheerders in de domeinen met als doel werkende applicaties die voldoen aan alle DR-vereisten.
 • Brugfunctie tussen de proces-/data-analisten en de technische beheerders.
 • Als onderdeel van het team Kwaliteit & Borging doe je voorstellen hoe je gegevensvernietiging het beste kan inrichten gebruik makend van best practices (o.a. computational governance)
Scholing

Wensen

 • Aantoonbare recente kennis en ervaring van Oracle databases. UWV beschikt over verschillende versies van Oracle db.
 • Recente ruime kennis/ervaring met het logisch en fysiek vernietigen van gegevens in een Oracle database in de laatste 3 jaar
 • Kennis van dataretentie en dataretentieprocessen is een pré.
 • Aantoonbare kennis/ervaring met ontwikkelomgeving (agile/waterfall)
 • Ruime kennis/ervaring met SQL en PL/SQL
 • Kennis/ervaring met relationele modellen en relationele databases
 • Goede communicatie in woord en schrift, Nederlandstalig en Engelstalig

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 1 september 2023, voor 16.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakantie

UWV te Amsterdam Let op: CV volledig in het Nederlands (maximaal 7 pagina’s).
Type dienstverband
Voltijds, Tijdelijk
Startdatum vacature
20-09-2023
Looptijd vacature
12 maanden
Industrie / Sector
UWV
Werklocatie
Amsterdam, Noord Holland, Nederland
Geplaatst op:
29 augustus 2023
Close modal window

Bedankt voor je sollicitatie. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!