Vraag het de kandidaten?

Wie zou ons kunnen helpen met deze vragen?

Simpel, vraag het de kandidaten. Vraag wat ze vinden, ervaren en voelen over je bedrijf.

Als bedrijf kunnen we het beste inzicht krijgen in wat kandidaten vinden, ervaren en voelen over ons door rechtstreeks met hen in gesprek te gaan. Dit kan worden gedaan tijdens sollicitatiegesprekken, assessment centra of zelfs via enquêtes of feedback-formulieren.

Door kandidaten te vragen naar hun mening over ons bedrijf, krijgen we waardevolle inzichten in verschillende aspecten, zoals:

  1. Perceptie van het bedrijfsimago: Vraag kandidaten hoe zij ons bedrijf zien en hoe het wordt gepresenteerd in de markt. Hierdoor kunnen we begrijpen welk imago we hebben opgebouwd en hoe dit kan overkomen op potentiële werknemers.
  2. Ervaring met ons wervingsproces: Vraag kandidaten naar hun ervaringen tijdens het sollicitatieproces. Dit omvat aspecten zoals communicatie, transparantie, professionaliteit en vriendelijkheid. Het helpt ons om eventuele verbeterpunten in ons wervingsproces te identificeren en te werken aan het bieden van een positieve ervaring voor kandidaten.
  3. Interesse en motivatie om bij ons bedrijf te werken: Vraag kandidaten waarom ze geïnteresseerd zijn in een functie bij ons bedrijf en wat hen aantrekt. Dit geeft ons inzicht in hoe we ons kunnen onderscheiden en aantrekkelijk kunnen zijn voor potentiële werknemers.
  4. Kennis van en affiniteit met onze waarden en cultuur: Vraag kandidaten naar hun begrip van onze bedrijfswaarden en cultuur, en hoe ze denken dat deze overeenkomen met hun eigen waarden en werkstijl. Dit helpt ons om te beoordelen of er een goede match is tussen de kandidaat en ons bedrijf op het gebied van waarden en cultuur.
  5. Feedback en suggesties: Geef kandidaten de ruimte om openlijk feedback te geven en suggesties te doen over hoe we ons kunnen verbeteren als werkgever. Dit kan waardevolle inzichten opleveren die kunnen leiden tot positieve veranderingen in ons bedrijf.

Door actief te luisteren naar de meningen en ervaringen van kandidaten, kunnen we een beter begrip krijgen van hoe we worden waargenomen en hoe we ons kunnen verbeteren als werkgever. Dit draagt bij aan het aantrekken en behouden van talent dat goed past bij ons bedrijf.

Translate »